cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Un particular reclama als jutjats la propietat de l'església del Mal Pas

La propietat de l'església del Mal Pas ha estat reclamada per un particular davant dels jutjats d'Inca. El Bisbat de Mallorca, que figura com a propietari, ha confirmat aquest extrem, a més d'indicar que la demanda s'estén també al caminet d'accés al temple.

La història del conflicte es remunta a poc més d'un any enrere, quan el denunciant va tancar l'accés al temple argumentant que el camí era de la seva propietat. L'Ajuntament, ben aviat, va fer llevar la cadena que tancava l'entrada considerant que aquest carrer és públic.

A partir d'aquí es va encetar una escalada als jutjats que ha acabat amb la presentació de l'actual demanda. Fonts del Bisbat han indicat que la reclamació del particular es fonamenta en l'existència d'un document privat d'un avantpassat en el qual s'exposa que la capella està en terrenys privats.

El Bisbat de Mallorca defensa, per damunt de tot, que la propietat de l'Església està documentada i que, fa un segle que s'hi fan oficis religiosos.

A més del Bisbat, també s'han personat al judici l'Ajuntament d'Alcúdia i els veïns de la zona. Per part del Consistori, el batle, Miquel Ferrer, ha justificat la seva implicació en el judici fent referència a la defensa de la titularitat pública del camí. Entre els residents de la zona també existeix una gran sensibilitat respecte de l'ús públic d'aquesta església.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.