lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Medi Ambient vol que la UE s'impliqui en les compres d'espais naturals

Itàlia, França i Espanya faran front comú per demanar doblers a Europa

98036
Es realitzà un simulacre d'incendi a l'Albufera.

El Govern balear pretén que la Unió Europea s'impliqui econòmicament en la compra d'espais naturals per protegir-los. La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va explicar ahir durant la visita que va realitzar a l'Albufera, que s'estan mantenint contactes amb diferents entitats franceses i italianes que es dediquen a la protecció mediambiental.

L'objectiu és presentar un front comú davant Brussel·les per tal de participar en el programa europeu «Life». Aquest programa pretén fomentar la compra pública de finques privades de tot el litoral mediterrani perquè després puguin ser gestionades pels ajuntaments.

A l'hora de comprar terrenys es fa comptes donar prioritat a aquells que ja comptin amb alguna figura legal de protecció. A més, es descarta recórrer a l'expropiació forçosa i només es comprarien finques que es posin a la venda. En principi, Europa posaria la meitat del cost dels terrenys, mentre que la resta la posarien els organismes locals.

Durant la jornada Rosselló va mantenir converses amb els membres del Conservatoire du Litoral, una entitat francesa que fa feina en aquest aspecte.

Aquesta entitat és pionera en aquests projectes. Es tracta d'un organisme públic que compra finques del litoral francès. A l'horabaixa els serveis de l'Ibanat i dels Bombers participaren en un simulacre d'incendi a temps real que es va desenvolupar al parc natural de l'Albufera. Aquesta pràctica correspon al curs d'extinció d'incendis forestals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.