algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

EMAYA guanyarà 600 milions de pessetes amb l'increment de la tarifa de l'aigua

EU-Els Verds assegura que Crespo està intentant amagar la seva «pèssima gestió»

Emaya obtindrà més de sis-cents milions de pessetes de benefici amb la nova pujada de tarifes prevista per l'empresa que presideix Maria Crespo. Així ho va denunciar als mitjans de comunicació el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma, que assegurà que «l'empresa pretén ocultar la seva pèssima gestió i planificació passant la pilota a altres institucions».

Aquests guanys provenen de la suma dels 224 milions que s'obtenen amb la venda dels 14'5 hectòmetres d'aigua dessalada i els 402 provinents del superàvit que s'obtindrà amb l'increment de les factures en el concepte de tarifa fixa.

Jordi López assegura que «l'increment de preus no està justificat per la compra de les dessaladores». Segons l'ecologista, Emaya obté el metre cúbic d'aigua dessalada a 89'9 pessetes, mentre que la venda als particulars es produeix a més de 104 pessetes, amb la qual cosa l'empresa guanya 15 pessetes per cada un dels metres cúbics d'aigua dessalada que es ven. Com que la previsió és de compra de 14'5 hectòmetres cúbics anuals, se suposa que Emaya s'hi gastarà 1.303 milions de pessetes, mentre que la venda suposarà uns ingressos de 1.527 milions. Així, el benefici final és de 224 milions de pessetes amb la part variable de la factura.

López assegura que quan es va signar el conveni de les dessaladores es va acordar que Emaya pagaria un total de 564 milions de pessetes corresponents a la part fixa de les instal·lacions.

L'increment de la part fixa de les factures dels palmesans en més de 300 pessetes mensuals suposa que a partir d'ara cada any les arques d'Emaya ingressaran 966 milions més que fins ara, quan s'ingressaven 844 milions pel mateix concepte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.