muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Descobreixen un bloc amb grafits àrabs entre les ruïnes romanes de Pollentia

La peça ha estat traslladada al Museu de Mallorca, on es desxifraran les escriptures

Les excavacions arqueològiques que es desenvolupen aquestes setmanes a la ciutat romana de Pollentia han servit per descobrir un bloc de marès en el qual apareixen unes grafies d'origen àrab.

La pedra va ser trobada en superfície enmig una de les construccions que constituïren les tavernes que hi havia al fòrum de la ciutat. El bloc de marès té unes dimensions aproximades de 50 per 30 centímetres i es trobava molt desgastat, i les inscripcions eren molt poc apreciables a primer cop d'ull. La seva descoberta fou totalment casual, ja que les actuals feines no es localitzen precisament en aquest indret.

El fragment va ser traslladat al Museu de Mallorca, on se n'estudiarà la inscripció per determinar quina és la seva procedència. De tota manera, ja s'ha confirmat que les escriptures són de tipus àrab. Tot i que no se sap amb seguretat, probablement el tros de pedra podria quedar de manera permanent al dipòsit del Museu de Mallorca. Aquesta troballa és considerada com a molt rara, ja que tot i que se sabia que durant la dominació àrab les restes de Pollentia s'havien habitat, fins ara no es tenia constància de cap peça amb escrits. I és que d'aquesta època només s'havien trobat ceràmiques i restes similars.

De fet, com comenta Mateu Riera, un dels encarregats de les excavacions, «ara com ara es desconeix quina funció, importància i quina grandària va tenir l'assentament de població àrab que hi hagué a la zona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.