nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament ja va aturar l'any 1992 les obres per fer un túnel per dur l'aigua de sa Costera

Només les primeres prospeccions suposaren l'obertura de tres pistes forestals, sense permís, per zones d'altíssim valor

L'anunci que el Govern central vol dur ara l'aigua de la font de sa Costera fins a la vall de Sóller mitjançant un túnel subterrani de set quilòmetres de llarg i tres metres d'ample és la recuperació de l'opció amb la qual va treballar Madrid quan va projectar fer el transvasament per primera vegada, el 1992.

L'Ajuntament, que en aquell moment encapçalava també l'actual batle, Joan Arbona (PSM), va conèixer que els geòlegs del Ministeri realitzaven prospeccions a la zona de Bàlitx, per a la possible construcció d'un túnel, quan persones lligades al conservacionisme solleric denunciaren a les Cases de la Vila les grans destrosses que operaris amb maquinària pesant realitzaven a la zona, amb finalitat desconeguda.

Personat l'Ajuntament al lloc dels fets, es va veure com s'havia obert sense cap tipus de permís ni llicència municipal una gran pista forestal dins la finca de Bàlitx d'Amunt en direcció a la zona denominada sa Tanca des Bous.

Aquesta actuació en zona protegida va ser immediatament aturada per l'Ajuntament. Posteriorment s'obrí una nova pista forestal, ja dins el terme de Fornalutx, des de la finca de Bàlitx d'Avall en direcció al torrent de na Mora i encara una tercera pista forestal a l'anomenat coll de Biniamar.

Una vegada realitzades les perforacions, el Ministeri abandonà els estudis previs i posteriorment es presentà l'opció de fer una canonada submarina argumentant que es faria així per evitar l'alt impacte ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.