cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Ciutadans que visqueren l'època daurada de la Porta de Sant Antoni parlen sobre el que hi bullia

Els locals del barri s'omplien de gom a gom a la recerca de la millor prostituta per passar una estona

El barri xinès i la Porta de Sant Antoni han sofert un procés de degradació que fins fa poc era impensable per als ciutadans que freqüentaven la zona en els anys setanta, l'època esplendorosa.

Fa escasses dates aquest diari publicava la problemàtica que ha originat l'allau de dones africanes que practiquen la prostitució pels voltants de la Porta de Sant Antoni. Això ha creat un malestar en el si de les professionals del carrer blanques. Aquestes s'han vist desplaçades físicament per les acabades d'arribar i els seus macarrons, i, fins i tot, s'ha produït un greuge comparatiu en fixar les noves preus irrisoris en comparació als seus.

Aquest problema simplement ha posat de manifest la decadència que pateix el barri des de finals de la dècada dels setanta, una decadència que s'ha anat magnificant fins a arribar a la situació actual.

«No sé què pot haver passat. No m'explic com la bullícia d'aquella època pot haver acabat en el que és ara la Porta de Sant Antoni per a qualsevol ciutadà del carrer: un lloc a evitar», en aquests termes s'expressa un agent del Cos Nacional de Policia que freqüentava la zona fa tres dècades. Li direm A. «Del que hi havia abans tan sols en queden dos bars: el Hollywood i el Kentucky. Són el darrer vestigi de la infinitat de bars, sempre plens de gom a gom, que hi havia pels carrers del voltant de la Porta», afegeix l'agent A.

En aquella època tots els bars tenien el seu moble al primer pis on els senyors de Ciutat pagaven els serveis de les dones després d'haver-les convidat a unes 'copes' al local. «Era com una espècie de festeig que consistia a entrar al bar i quedar-se amb la dona que més t'agradava. Hi entaulàveu conversa i després, si hi havia doblers i ganes pujaves a la primera planta, on hi havia les habitacions. Les putes del bar Kansas eren les millors... o això deien els clients», diu amb un somriure un altre policia, li direm B, que coneixia fil per randa tots els racons de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.