algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Felicià Fuster substitueix Gabriel Oliver al Consell Social de la UIB

L'òrgan és responsable d'adequar els estudis a les necessitats laborals del mercat

L'empresari mallorquí Felicià Fuster serà el nou president del Consell Social de la Universitat balear (UIB), l'òrgan responsable d'orientar els estudis universitaris envers les necessitats laborals de la societat balear alhora que promoure vincles de col·laboració entre la institució docent i les entitats més representatives de les Illes.

El Consell de Govern celebrat ahir confirmà el nom ja anunciat de Fuster per substituir el també empresari Gabriel Oliver, qui al llarg de la seva carrera com a professional de la medicina fou conseller de Sanitat (1983-1993) amb els governs de Cañellas.

En el cas de Fuster, parlam d'un expresident executiu de l'empresa Endesa i, a les Illes, expresident de Gesa; l'any 1997 fou honorat amb el premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma (curiosament, aquell any també la rebé el tristament desaparegut Aligi Sassu).

El Consell de Govern no només aprovà ahir el nomenament del nou president, sinó de tota la composició del Consell, el qual és configiurat per trenta persones: divuit són a disposició lliure de les institucions (Govern, Parlament, consells insulars, Ajuntament de Palma) i la resta es reparteixen entre organismes i entitats «representatius de la pluralitat d'interessos de la societat» i de la junta de govern universitària.

Així, Fuster ha estat el candidat designat finalment pel Govern «a proposta del conseller competent en matèria d'universitats, oït el rector de la UIB».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.