algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Un gasoducte durà el gas natural des de la Penínula a les Balears

El Govern calcula que l'obra, d'uns 250 quilòmetres, estarà acabada el 2005

58774
La consellera Misericòrdia Ramon, durant una visita a la central del Murterar.

Un gasoducte que uneixi les Balears amb la xarxa peninsular és l'alternativa que ha escollit el Govern per al pla enèrgetic de les Illes Balears, les línies mestres del qual presentaren ahir la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, i el director general d'Energia, Joan Perches.

El gasoducte connectarà amb la xarxa peninsular al País Valencià, concretament a Xàtiva o a Ontinyent, continurà cap a Oliva per endinsar-se dins la mar fins a Eivissa i des d'allà arribar a la Badia de Palma, probablement a l'alçada de la central de Sant Joan de Déu.

Per a la distribució s'haurà de desenvolupar una xarxa de gasoductes a l'interior de Mallorca per interconnectar els principals punts de consum. A Menorca es pensa només en tancs d'emmagatzemament i xarxes locals al voltant dels punts de consum i a Eivissa un gasoducte per portar el gas des de Sant Antoni fins a la central elèctrica d'Eivissa i tancs per a la distribució zonal del gas.

Aquesta infraestructura suposa una inversió de prop de 44.000 milions de pessetes, que l'executiu pensa finançar amb fons provinents de l'Estat, de la Unió Europea i d'Enagàs, gestor del transport de gas. Es preveu que el gasoducte estigui en funcionament el 2005 i que la seva construcció duri al voltant de 32 mesos.

Segons explicà Misericòrdia Ramon, «el Govern entèn que aquesta és una solució segura, avançada tecnològicament, i la més respectuosa amb l'entorn». D'altra banda, Ramon destaca el fet que «la interconnexió amb la Península suposa, per primera vegada, la ruptura amb el concepte d'insularitat, la qual cosa suposarà les dificultats derivades de l'aïllament».

El projecte de l'Executiu autonòmic implica que «s'hauran d'establir acords amb la Comunitat Valenciana» i que s'hauran d'arribar a conclusions sobre la planificació de la xarxa bàsica estatal de gasoductes, ja que el gasoducte submarí en farà part.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.