algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Dos regidors d'Alcúdia ja varen reclamar la Victòria l'any 1978

Actualment el Govern balear vol tornar la seva titularitat

La ciutat d'Alcúdia té moltes possibilitats de recuperar la titularitat de l'alberg de la Victòria, després que el Govern balear hagi iniciat els tràmits per rescindir el contracte de l'actual gestora.

Aquesta recisió ja va ser demanada per primera vegada el març de 1978, per Mateu Viver i Narcís Vilaire, que foren regidors a l'Ajuntament d'Alcúdia durant els darrers anys de la dictadura franquista i els primers de la transició cap a la democràcia.

Els contractes foren inicialment signats amb el Frente de Juventudes i la Sección Femenina de la Falange. Amb la signatura d'aquests contractes es varen cedir al Frente de Juventudes 20.000 metres quadrats de terreny comunal per un període de temps de noranta-nou anys a canvi d'un preu simbòlic de 250 pessetes que es varen haver d'abonar per avançat. Altres 7.000 metres quadrats varen ser cedits i varen passar a ser gestionats per la Sección Femenina a través d'un contracte semblant.

Segons Narcís Vilaire durant el franquisme la millor manera de fer feina per intentar recuperar per Alcúdia la titularitat de les terres que havien estat comunals era entrar dins del sistema polític establert perquè era difícil parlar en contra seva. Tant Vilaire com Viver tenien poc en comú en aquells moments pel que fa als seus ideals polítics, un era empresari i l'altre era empleat de Gesa, però tots dos varen coincidir en la necessitat de defensar els interessos d'Alcúdia des dels seus càrrecs de regidor i no confrontant-se amb el sistema.

Explica Mateu Viver que consideraven que com que va desaparèixer un dels firmants del contracte de la Victòria, el Frente de Juventudes, el contracte havia caducat.

La moció que varen presentar a l'Ajuntament demanant el retorn de l'alberg i els 27.000 metres quadrats de terrenys a la ciutat va quedar arxivada. No va servir, però, per obrir el procés de recuperació de la comuna. Aquest procés el vol obrir ara el Govern. S'acabarà així amb la titularitat per part de l'Estat d'uns terrenys que li varen ser tranferits per institucions que un cop restablerta la democràcia varen deixar d'existir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.