nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
16°

Protesta a la llonja del peix contra el projecte de subhastar el gènere

Una part del sector vol abandonar la tradicional venda directa

103006
Els manifestants exhibiren camisetes en les quals es llegia «Subhasta no». | T.A.

Els pescadors i professionals que desenvolupen la seva activitat a la llonja de peix de Palma protagonitzaren ahir una concentració de protesta contra la intenció d'«una minoria de canviar el sistema de venda del recinte».

Alguns dels professionals varen acudir, la matinada d'ahir, amb camisetes identificatives en les quals es podia llegir: «Subhasta no» i un logotip identificatiu, a l'esquena, contra el sistema de subhasta.

Els professionals que desenvolupen la seva activitat a la llonja protesten perquè ara per ara els intercanvis comercials es duen a terme mitjançant la negociació directa entre el comprador i les venedores, però hi ha una part del sector que advoca pel sistema de subhasta (venda al millor licitador), sistema implantat en la major part del territori estatal.

L'ambient que regnava ahir a la llonja de Palma era de protesta calmada i silenciosa. Els pescadors i els professionals del sector desenvoluparen la seva feina, tal com ho fan habitualment, però intercanviant opinions en contra del canvi del sistema.

De fet, acusen el director general de Pesca, Enric Massutí, d'estar darrere la iniciativa de canvi, i apunten que «ha aconseguit convèncer una petita part de la gent de Ficopema que la subhasta és la millor solució quan no és així. La gran majoria de persones que feim feina en el recinte volem mantenir el sistema que teníem fins ara», asseguren els afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.