nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

L'Ajuntament fa públic que l'aigua que se subministra al municipi ja és potable

Alguns consistoris diuen que el contingut optimista de bans com aquest disparen el consum del recurs natural

El cabal de 15.000 litres d'aigua per hora que s'extreu del pou públic de Son Pericàs, vora el dipòsit regulador de Son Micola en el municipi d'Algaida, ha permès que, a partir d'ahir, la població d'aquesta vila pugui abastir-se d'aigua potable.

Els resultats de les perforacions permetran evitar les restriccions per a aquest estiu. En aquest sentit, el batle de l'Ajuntament d'Algaida, Jaume Jaume, va fer púbic, en data d'ahir dia 14 de juliol, una ban en què fa saber a la població que «una vegada realitzades les obres de perforació del pou i de la seva connexió al dipòsit i vists els resultat de les proves analítiques realitzades, l'aigua que es subministra a Algaida és potable».

Malgrat les expectatives per al proveïment d'aigua potable per aquests mesos de màxima calor, que sembla assegurada per a la població algaidina, alguns municipis, que pateixen una situació semblant a la d'aquest poble quant a manca d'aigua, han criticat que l'Ajuntament d'Algaida difongui tan aviat els resultats de les prospeccions del pou, ja que provoca l'eufòria col·lectiva i fa que la gent consumeixi més aigua que els límits desitjats, tot disparant altre cop els números rojos ens els nivells dels aqüífers. Està ben constatat que alguns algaidins, immediatament després d'haver-se fet públic que el pou de Son Pericàs era cabalós, varen omplir les banyeres i feren un ús abusiu de l'aigua», va explicar a Diari de Balears el batle del Consistori artanenc, Montserrat Santandreu (IA), en relació a l'efecte contraproduent de la difusió tan immediata dels resulatts de les prospeccions aqüíferes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.