muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Els propietaris de Mondragó no pensen signar el conveni amb el Govern balear

Medi Ambient està desconcertat pel canvi d'opinió, perquè al matí hi havia acord

L'Associació de Propietaris del parc natural de Mondragó no està disposada a signar el conveni marc que ahir aprovà el Consell de Govern per engegar una gestió consorciada d'aquest espai protegit, perquè el document deixa defora tres clàusules que ells consideren bàsiques.

Segons el president dels propietaris, Bartomeu Cànaves, el conveni hauria d'incloure: un compromís del Govern per comprar els enclavats, això és, les finques que queden enrevoltades pel parc; també hauria de regular l'entrada de golondrines i del tren de Cala d'Or al parc, fent-los pagar una taxa; i negociar amb l'hostaleria el dret d'imatge.

Cànaves ha explicat que ahir al matí passaren ordre a la Conselleria de Medi Ambient perquè fes marxa enrere i no dugués a Consell de Govern l'aprovació del conveni marc. «Probablement les ordres no han arribat o no ens han fet cas i, per això, abans de firmar ens ho pensarem. A més, en el conveni figura un article que diu que si no signam no hi ha res fermat», sentencià Cànaves.

La reacció dels propietaris del parc natural de Mondragó no ha fet més que desconcertar la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Ahir horabaixa era el director general de Biodiversitat, José Manuel Gómez, qui manifestava que al matí s'havia entrevistat amb l'assessor jurídic dels propietaris i que «estava absolutament d'acord amb el conveni».

Gómez també comentà que havien explicat als propietaris que feien comptes incloure dins el PORN (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals) els mecanismes per regular l'entrada del tren i les golodrines, i que ho deixaven defora del conveni perquè afectava tercers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.