algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La dona que pateix una malaltia degenerativa reclama una anàlisi de la composició del «Ducados»

Àngela Àvila demana a Altadis 150 milions d'indemnització

L'advocat d'Àngela Àvila ha demanat al jutge que insti l'empresa Altadis (antiga Tabacalera) perquè realitzi una anàlisi detallada de la composició de les cigarretes «Ducados» per tal d'esbrinar si realment és la causa de la malaltia degenerativa que pateix, el síndrome de Buerger, que ha obligat a l'amputació de les dues cames i un dit de la mà dreta.

Jaime Bueno, defensor de la causa que segueix el Jutjat de Primera Instància número 11 de Palma, intenta d'aquesta manera forçar Altadis a aportar aquesta prova documental i testifical ja que, fins ara, els directius de l'empresa han declarat que els «Ducados» només tenen vapor i tabac des que es començà a fabricar aquesta marca.

Bueno assenyalà que l'objectiu és establir si alguns elements de la composició d'aquestes cigarretes provoquen la síndrome de Buerger i, també, si cap d'aquestes substàncies comporta l'addicció dels fumadors.

Àngela Àvila, de 49 anys i resident a Calvià, consumí durant 25 anys dos paquets diaris de «Ducados». El 1996 li fou diagnosticada aquesta malaltia que, segons declarà, «va trencant les artèries i si et fas una ferida passen mesos i mesos sense que curi, fins que surt la gangrena».

Jaime Bueno va explicar que a les diverses demandes que s'han presentat a l'Estat contra Altadis per afectats de la síndrome de Buerger, la companyia tabaquera mai no ha aportat aquesta informació. Actualment, a més del de Palma, s'estan tramitant processos judicials similars a Lleó, Barcelona i, pròximament, a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.