algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

L'Insalud ha perdut el compte de les ambulàncies que té a la seva disposició

Comencen a arribar els cotxes d'una filial de Dragados, que vol concórrer al nou concurs

72068
Quinze ambulàncies arribaren anit al moll de Paraires. Fotos: TERESA AYUGA.

Al llarg de la segona jornada en què Insalud emprà transportistes sanitaris diferents de l'empresa concessionària "Ambulàncies Illes Balears, Insulars en el cas de Mallorca", la Direcció Territorial confirmà que no té «control sobre el nombre de vehicles que cada empresa» posa a disposició de la coordinadora del 061, sinó que «allò únicament important» és que «es compta amb la seva col·laboració i que realitzen els serveis que se'ls sol·liciten». Curiosament, aquesta «manca de control» és adduïda per l'Institut com a causa de rescissió del contracte que manté actualment.

Insalud seguí utilitzant ahir "en una jornada que es va caracteritzar per la normalitat" vehicles i conductors d'altres proveïdors sanitaris per suplir els serveis programats d'altes hospitalàries, rehabilitació i consultes, els quals no ofereix ja la concessionària. Aquesta empresa considera que Insalud practica un «abús» sobre els serveis concertats el mes de setembre passat, raó per la qual es nega a efectuar aquells trasllats de què no es pot derivar risc.

Empreses i entitats com el Grup Femenía, Clínic Balear, Creu Roja i RAC de Catalunya tornaren a cobrir ahir aquests serveis, que Insalud projecta sufragar a expenses de la liquidació amb Ambulàncies Balears, per tal com la rescissió del concert sembla segura, segons Rodrigo de Santos, director territorial d'Insalud.

A més, ahir s'hi incorporaren un nombre incert de vehicles procedents de l'empresa Urbaser "filial de Dragados" arribats al port de Palma a primera hora del matí (10 vehicles segons l'Autoritat Portuària, 15 segons l'empresa), els quals foren pilotats per membres de l'Exèrcit i la Guàrdia Civil, tot i que mostraren problemes tècnics que avui havien de ser resolts. A més, altres quinze ambulàncies arribaren anit al port de Paraires.

Fonts oficioses d'Insalud es mostraren ahir despreocupades per les irregularitats administratives que es puguin produir per la presència activa a les Illes d'aquestes ambulàncies, les quals "com ja havia avançat en l'edició d'ahir Diari de Balears" poden trobar-se en situació de dubtosa legalitat. El president d'Ambulàncies Illes Balears, el doctor García Ruiz, coincideix amb aquesta visió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.