algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Amics des port de Maó, contraris a la urbanització de la colàrsega

L'associació presenta un plec d'al·legacions que s'afegeixen a les del PSM

L'Associació Amics des port de Maó-es Castell ha presentat una sèrie d'al·legacions en contra de la urbanització que està prevista dur a terme a les zones de la colàrsega i la coneguda com es Coll des Vent, on està projectat construir un hotel de tres plantes i una zona comercial. L'associació se suma d'aquesta manera al PSM, que ja la setmana passada es va mostrar contrària al projecte.

L'entitat maonesa recorda un article que la cronista-arxivera de Maó Maria Àngels Hernández va publicar l'any 1989, en el qual afirmava que «es Coll des Vent és en el seu conjunt un indret d'una bellesa insòlita i silvestre que s'ha de protegir».

En aquesta zona, encara verge, es troben les runes d'un edifici de principis del segle XIX catalogat pel Pla General del municipi, del qual es preveu rehabilitar-ne una façana.

De la mateixa manera, consideren que l'Estudi de Detall que es va presentar no respecta els 20 metres obligatoris de delimitació de la zona de domini públic per a les noves edificacions, fet que podria establir un precedent perillós. Per altra banda, l'associació dubta que el projecte superàs un estudi d'impacte ambiental i paisatgístic, en cas que l'Ajuntament el sol·licitàs.

L'entitat considera que el projecte de construcció de l'hotel seria poc recomanable, per la proximitat de la central de Gesa, el moll des Cos Nou, el port d'Hivernada i les olors de la planta de compostatge de Milà, entre altres punts.

Per aquestes raons els futurs residents exigirien el tancament de la central elèctrica i el desplaçament dels punts d'impacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.