cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

La Policia Local controla des d'avui la seguretat vial i ciutadana del passeig marítim

L'Ajuntament ha contractat sis agents per tal d'assimilar aquesta via a qualsevol barriada de Palma

La Policia Local ja controla des d'avui la seguretat viària i ciutadana del passeig marítim, després de l'acord signat ahir entre el batle de Palma, Joan Fageda, i el president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay.

Aquest conveni implica una etapa transitòria fins que el Ministeri de Foment no desafecti l'avinguda Gabriel Roca en favor de l'Ajuntament. Després de l'acord, l'Autoritat Portuària manté la titularitat dels 150.000 metres quadrats que fixa el conveni, però la gestió serà municipal.

El regidor de Governació, José Manuel Sierra, anuncià la contractació de sis agents interins per tal d'assumir la zona «com una barriada més de Palma». Sierra recordà que, des del 1989, ja existia un conveni per a la vigilància dels semàfors i per realitzar controls d'alcoholèmia, especialment els caps de setmana, i ara aquesta col·laboració serà del 100%.

Concretament, la zona que ja depèn de Cort inclou des de l'edifici de l'Autoritat Portuària fins a Portopí des de la calçada central fins a la mar. La Llonja i el moll de golondrines no hi figuren perquè, segons explicà Triay, són necessaris per a l'activitat netament portuària.

El conveni es complementarà amb un altre que previsiblement entrarà en vigor el gener del 2001 per tal que Cort assumeixi la resta d'infraestructures del passeig marítim, com ara el paviment, enllumenat, serveis canalitzats, jardins i parcs. Segons Triay, «l'acord signat ha estat ràpid i d'entrada en vigor immediata per tal que estigui operatiu a l'inici de la temporada alta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.