algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els vins ecològics de can Andreu Majoral, una filosofia per entendre la vida

Avui se celebra una festa per agermanar la cultura i la degustació vinícola

En la mitologia romana Baco transformava el vi en protagonista de les seves festes. Música, vi i erotisme s'unien per festejar de la manera més lasciva qualsevol excusa que es pogués celebrar.

Aprofitant les festes de Sant Jaume d'Algaida, l'únic celler oficial del municipi, can Majoral, també aprofita l'oportunitat per presentar als ciutadans els vins de la temporada i de la reserva. El tast de vi es conjunta amb literatura i música i així s'aconsegueix una de les festes més entranyables de la Part Forana.

El celler de can Majoral amb els anys ha adquirit prestigi internacional, però el que sobretot ha aconseguit és imposar-se en qualitat per la seva forma de conreu ecològic i artesà.

Que a un vi se'l denomini ecològic vol dir que el seu raïm ha crescut dins una agricultura de conreus com la que empraven els padrins de Mallorca. Ara, però, la tecnologia i la ciència s'han unit per millorar el producte sense haver de recórrer a la producció transgènica.

Andreu Majoral afirma que «produir d'aquesta manera és aplicar una filosofia d'entendre la vida, el cultiu ecològic per nosaltres és una manera de mirar cap al futur, una manera de preservar el medi». Els adobs, els productes químics i transgènics i els herbicides perden lloc en el conreu de la vinya dels vins de can Majoral. El seu propietari afegeix que «fa falta la implicació de tots els sectors socials perquè amb aquesta es beneficiaria tota la regió i ajudaríem a una alternativa per a un turisme de qualitat».

Tots els vins embotellats que es produeixen al celler són de producció ecològica. Una vegada triat i seleccionat el raïm, es destil·len els tres tipus de vi: blanc, rosat i negre. Can Majoral treu dues marques de vins: el Butibalausí, de qualitat mitjana, i el cabernet Can Majoral, de qualitat molt alta i que s'exporta a diversos països de la Unió Europea. Aquest darrer té una criança en bóta i el seu procés és més acurat i controlat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.