algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Reus diu que Gesa no té la culpa de les avaries que ha patit Mallorca

El president de la companyia assegura que es varen deure a causes «fortuïtes»

91382
La compareixença de Bartomeu Reus en el Parlament durà dues hores i mitja. | S.AMENGUAL.

El president de Gesa, Bartomeu Reus, declarà ahir davant la comissió d'Economia del Parlament balear que «la companyia no té cap culpa de les avaries de les darreres setmanes perquè foren fortuïtes».

No obstant això, Reus demanà disculpes per les repetides panes «perquè és de justícia, ja que s'han creat problemes i molèsties greus als usuaris». El president de Gesa insistí a dir que «no ens consta que les avaries tinguessin com a causa una mala maniobra, una errada de càlcul o un manteniment deficient», si bé reconegué que les fallides registrades des del passat 15 de juny són conseqüència de la fragilitat del sistema elèctric insular. En tot cas, sobre una hipotètica indemnització als usuaris afectats pels talls de llum, Reus manifestà que «cal esperar la resolució de l'expedient que està elaborant el Govern de les Illes Balears». Avui mateix, Reus i altres directius de Gesa es reuniran amb una representació hotelera, empresarial i comercial per parlar, precisament, de perjudicis i possibles compensacions.

El màxim responsable de la filial balear d'Endesa recordà que el Govern balear no ha donat resposta des de 1993 a la petició formulada aleshores per Gesa d'instal·lar una doble línia de seguretat d'alta tensió entre el Murterar i Son Reus per enfortir el transport elèctric, reconeixent que suposaria un impacte paisatgístic considerable, ja que es tractaria de col·locar, travessant Mallorca, torres de 30 o 40 metres d'altura.

Analitzant qüestions més immediates, Reus considerà que la darrera crisi «ja està superada» i assegurà que «aquest estiu, les puntes de demanda estaran cobertes i, a més, quedarà una reserva de potència d'uns 130 megavats, ampliable a 160 o 170».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.