muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Defensa es reserva la prioritat d'ús de la base naval del port de Maó

Signat un acord per dos anys que permet emprar 140 metres d'amarradors

L'Autoritat Portuària de les Balears podrà emprar el moll de la Ribera de la base naval del port de Maó. Aquest dimarts es va signar a Cartagena el conveni de col·laboració entre Francesc Triay, president de l'Autoritat Portuària de les Balears, i l'almirall en cap de la zona del Mediterrani, José Antonio Zea.

L'acord té validesa per a dos anys i es pot allargar per dos més. Segons el text, es permetrà que 140 metres de la línia d'amarradors es destinin a ús civil, seguint una sèrie de condicions. L'Armada mantindrà la titularitat de la Base, i els vaixells militars espanyols i de l'OTAN tindran preferència per atracar-hi i només podrà ser emprat per creuers i rolons.

A canvi, Autoritat Portuària es compromet a netejar la zona d'atracament fins a aconseguir una profunditat de vuit metres i mig. A més, repararà el moll i es dotarà de mobiliari urbà i il·luminació.

Segons Francesc Triay, d'aquesta manera se solucionarà, momentàniament, un dels principals problemes del port de Maó, els escassos metres destinats per a l'atracament de grans creuers.

Triay té clar que aquest acord permet guanyar temps, ja que proporciona una solució provisional al problema de la falta d'espai. Tanmateix, ha assegurat que malgrat l'acord de cessió d'ús, es mantindran les inversions previstes per millorar el moll civil de Maó.

Des de fa temps, el port de Maó pateix problemes d'espai per a l'atracament de grans creuers. Fins i tot un informe de la Cambra de Comerç de Menorca avisava que era necessari fer reformes a l'actual moll civil a causa de les característiques dels nous creuers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.