algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Ajuntament paralitza prospeccions d'aigua sense permís a les Fonts Ufanes

L'empresa Acasa havia fet dues perforacions i ja realitzava les proves de cabal

L'Ajuntament de Campanet ha paralitzat l'activitat de dos pous nous ubicats a la possessió de Gabellí Petit. L'empresa Acasa havia realitzat aquestes perforacions sense comptar amb el permís municipal, per tal de treure cabal de l'aqüífer de les Fonts Ufanes.

La detecció de les perforacions es realitzà després de les denúncies realitzades per part de veïns de la zona queixant-se del renou que feia un generador que funcionava les 24 hores del dia.

Quan els tècnics municipals es personaren a la finca comprovaren que s'havien practicat dues perforacions i que el generador funcionava per a la realització de proves per conèixer el cabal d'aigua.

L'Ajuntament ordenà la paralització de les extraccions, i es denunciaren aquestes al Seprona (Servei de protecció de la natura) de la Guàrdia Civil. Els responsables municipals es reuniren amb el director general de Recursos Hídrics per analitzar la situació. Des de la Conselleria de Medi Ambient s'ha informat que l'empresa Acasa disposava d'autorització per perforar, però a una profunditat menor que a la detectada.

La Conselleria està a l'espera de rebre l'informe redactat per la Guàrdia Civil per obrir l'expedient sancionador. Des de l'Ajuntament el batle manifesta la seva oposició frontal a una explotació important de les Fonts Ufanes. A més s'ha deixat clar que, malgrat que els nous pous es puguin legalitzar, no s'autoritzarà la instal·lació de canonades per canalitzar l'aigua cap a altres municipis com ara Alcúdia, d'on és concessionari Acasa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.