algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Els escenaris improvisats se substituiran per un teatre de disseny l'octubre que ve

La sala de butaques es podrà retallar a la meitat en funció de cada espectacle

Des que el dia de Sant Pere del 1981 s'incendià l'antic Teatre Principal, els afeccionats a aquest art, que n'hi molts a Artà, s'han hagut d'arreglar com han pogut, improvisant espais escènics allà on no n'hi havia o emprant el convent dels pares Franciscans.

A finals d'octubre o bé a principis de novembre, emperò, aquestes improvisacions s'acabaran: Artà estrenarà el Teatre Municipal, un projecte de l'arquitecte Mateu Carrió que ara ja es troba força avançat.

Aquest teatre, pensat per ser un centre multifuncional a l'abast del poble artanenc però també amb característiques físiques per acollir grans espectacles, disposa d'una sala de butaques dissenyada per adaptar-se a les necessitats de cada moment. Així, l'aforament de 486 espectadors pot ser retallat fins a 220 quan les dimensions de l'espectacle ho requereixin. «Una cortina s'estendrà quasi per la meitat de la platea, així es retallarà la sala de butaques», explicà el batle, Montserrat Santandreu, que ahir visità les obres acompanyat de l'arquitecte Mateu Carrió.

Al teatre s'hi pot accedir per na Batlessa o pel carrer del darrere a través d'una escala que condueix també a la porta principal i que serà coberta de vidres. A un costat, la barra de bar. Al mig, el pati de butaques, que ahir encara es trobava ple de bastides. Al fons es veu l'escenari, descobert.

Els camions accediran al teatre per la part del darrere, d'allà i fins a l'espai escènic baixaran el material amb un muntacàrregues. En aquesta entrada posterior també s'habilitaran 18 places d'aparcaments interiors.

A la primera planta hi ha diferents espais complementaris, una sala triple polivalent i tres sales petites. A baix, devora l'escenari s'ubiquen els quatre camerinos.

El Teatre Municipal d'Artà es gestionarà a través d'una fundació pública que integraran representants de l'Ajuntament, diferents grups escènics locals, escola de música i entitats ciutadanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.