cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Les navilieres duran l'Autoritat Portuària als jutjats si puja les tarifes per sobre l'IPC

Les empreses marítimes reclamen concessions a llarg termini per a ocupació portuària

La pugna entre l'Associació Provincial d'Empresaris d'Activitats Marítimes (Apeam) i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB) pel que fa a la pujada de les tarifes portuàries per sobre de l'Índex de Preus al Consum (IPC), sobretot la que es refereix a la taxa d'ocupació dels molls, pot finalitzar als jutjats.

El president de l'Apeam, Antonio Grávalos, subratllà que «rebutjam qualsevol mesura de l'APB que incrementi l'import de les tarifes i superi l'IPC; en cas contrari arribarem fins als tribunals si ho imposa».

Grávalos denuncià que l'APB no atorga a les empreses marítimes que operen en els ports balears «cap tipus de concessions per a ocupació a llarg termini, sinó que dóna autoritzacions temporals d'un any i utilitza aquesta mesura per renegociar unes taxes i condicions noves anualment».

D'aquesta manera, «l'APB no permet que els empresaris inverteixin en les seves instal·lacions dels molls perquè li interessa mantenir-nos en precari. Aquesta actuació per part de l'APB té una finalitat recaptatòria», puntualitzà Grávalos.

Aquest manera d'operar «provoca inestabilitat als armadors i consignataris», atès que «implica no poder garantir als nostres treballadors estabilitat en els seus llocs de feina, com també haver de gravar aquest sobrecost sobre els noliejaments», remarcà Grávalos.

El màxim representant de les navilieres a les Illes criticà que actualment entre l'APB i la dels altres ports peninsulars, des d'on es realitza el trànsit marítim de cabotatge, «recapten el 65% de cada nolieg, mentre que els armadors només cobren la resta i va minvant».

Per altra banda, les empreses marítimes de transport de mercaderies insistiren novament que «estan diametralment en contra de la pujada que vol aplicar el president de l'APB, Francesc Triay, sobre la tarifa d'ocupació de càrrega en els molls (T7)».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.