nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Munar: «No entenc les amenaces d'ETA als empresaris, perquè no hi ha res que ho justifiqui»

Pere Sampol manifesta la seva solidaritat amb els afectats

«No ho entenc, perquè no hi ha absolutament res que ho justifiqui». Així s'expressà ahir la presidenta del Consell Insular de Mallorca i líder del partit nacionalista de centre, Maria Antònia Munar, en conèixer que alguns empresaris de Mallorca eren objecte d'extorsió per part de la banda terrorista ETA.

Munar assegura que aquesta notícia l'havia «sorprès molt» i més en una «illa pacífica» on mai no ha passat res i on sempre s'ha pogut viure de manera molt tranqui·la. Maria Antònia Munar va asseverar que «no hi ha absolutament res que justifiqui» l'actitud de la banda armada i va expressar la seva solidaritat envers els empresaris amenaçats.

El vicepresident del Govern i líder del Partit Socialista de Mallorca, Pere Sampol, es va sumar a Munar en la seva oferta de solidaritat a tots els afectats per la reclamació de l'impost revolucionari per part de la banda terrorista.

Sampol es va afegir a la declaració institucional feta als mitjans de comunicació el mateix dissabte per part del conseller d'Interior, Josep Maria Costa, que assegurà la repulsa del Govern balear a «les amenaces i els xantatges d'ETA».

El conseller assenyalà que «els demòcrates sempre solucionen les discrepàncies dins un altre àmbit».
Segons va publicar DdB en la seva edició d'ahir, un grup d'empresaris de les Balears relacionats amb els sectors turístic, de la construcció i el transport aeri i terrestre són objecte de l'extorsió de l'organització terrorista ETA. ETA els ha exigit el pagament d'un «impost revolucionari» que oscil·la entre els cinquanta i els seixanta milions de pessetes.

La informació que recollia dissabte El País fou confirmada per la delegada del Govern a les Illes Balears, Catalina Cirer, qui indicà que la investigació i la protecció dels afectats es porta des de la Direcció General de Seguretat amb seu a Madrid.

La hipòtesi inicial de la investigació policíaca apunta el fet que els extorsionats fan part de l'Associació Turística i Cultural de les Illes Balears, entitat que ha finançat els més de 3.000 milions que ha costat el nou iot del rei Joan Carles. No obstant això, sembla que l'extorsió afecta també empresaris no relacionats amb la Fundació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.