nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Inca donarà el doble d'aigua al poble per assegurar-ne el subministrament

El cabal dels pous municipals cobreix només la meitat del consum

L'Ajuntament d'Inca duplicarà el cabal d'aigua que proporciona actualment a Lloseta per garantir així el subministrament d'aquest darrer municipi durant tot l'any. Fins al moment, Inca proporcionava 50 metres cúbics procedents dels pous que explota i té en propietat a la zona de Es Tancats, dins del terme llosetí.

Aquesta quantitat resulta del tot insuficient a causa de l'escàs cabal que s'obté dels dos pous municipals que només aporten un poc més de la meitat dels 700 metres cúbics diaris necessaris per cobrir la demanda. Així, els dos pous municipals es troben quasi 100 metres més baixos que l'any passat. De fet, en aquests moments ja s'estan comprant 200 metres cúbics diaris a Emaya gràcies a la recent connexió feta de la canonada de Son Perot Fiol amb la xarxa municipal.

Els dos Ajuntaments han preparat un nou conveni pel qual es donaran fins a 100 metres cúbics diaris a la xarxa de Lloseta, durant un termini mínim d'un any. El preu pactat de venda de l'aigua serà de 50 pessetes el metre cúbic i que es facturarà a l'empresa concessionària Limpiezas i Aguas de Lloseta SA. Aquest preu és sensiblement més baix del que cobra Emaya a l'Ajuntament.

El document, que se signarà els propers dies després que l'aprovi la comissió de govern inquera, preveu que l'Ajuntament de Lloseta no pugui usar l'aigua d'Inca per subministrar finques i cases ubicades dins sòl rústic. El concessionari, a més, s'haurà de fer càrrec del subministrament a tota una sèrie d'usuaris dins el centre urbà de Lloseta que fins ara depenien de la xarxa d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.