algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els moviments continus de l'arena dunar

La darrera parcel·la hotelera ja s'ha buidat i per això ara s'aprecia encara més l'impacte generat

El retrocés d'arena que està patint els darrers anys la Platja de Muro ja ha arribat a uns extrems alarmants. Malgrat això, continuen destruint la zona dunar. Primer, enretiraren les dunes per construir l'hotel de la societat Aricomo i les dipositaren a un solar que hi ha devora el Fogueró, aferrat a la via de circumval·lació d'Alcúdia. Ara aquesta mateixa arena la tornen a carregar en camions per abocar-la davant l'hotel i així omplir els costats de la piscina, per anivellar la superfície.

Però aquesta acció tindrà continuïtat. Aquest hotel de cinc estrelles i que comptarà amb 218 places no serà el darrer que es construirà damunt les dunes de la Platja de Muro. Encara queda un solar hoteler ubicat entre els apartaments Puente Muro i l'hotel Parc Natural. Aquest solar ara ja s'ha buidat. I és aquí on s'aprecia l'impacte mediambiental que genera la construcció d'aquests establimentes turístics damunt la zona dunar de la Platja de Muro, part de la qual forma part del parc natural de l'Albufera.

I encara que el regidor de Turisme i primer tinent de batle, Onofre Plomer (PP), afirmà despús-ahir estar assabentat que havien retirat l'arena, també apuntà que les obres no es reprendan fins que no hagi acabat la temporada turística. De manera que durant tot l'estiu s'apreciarà l'impacte generat pel desmuntament, els buits de més de tres metres i les muntanyes immenses d'arena que s'acumulen devora una platja ben prima i plena d'algues.

Uns fets que encara que siguin del tot legals, com vénen reafirmant des de l'Ajuntament de Muro, no deixen de ser xocants. Més encara quan no fa ni un any que Demarcació de Costes recomanà a l'Ajuntament de Muro que es posàs d'acord amb el consistori d'Alcúdia per carregar en camions l'arena que les correnties arrosseguen des de la Platja de Muro fins a la veïna zona costanera i tornar-la al seu lloc d'origen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.