algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Economia promourà la indústria illenca a Amèrica Central des de Miami

L'Ibatur també vol obrir un local en l'edifici Radison de la ciutat nord-americana

El vicepresident del Govern balear i conseller d'Economia, Indústria i Comerç, Pere Sampol, va assegurar ahir en una compareixença davant la Comissió d'Economia del Parlament balear que ha renovat per a un any més el contracte que manté amb l'edifici Radison, a Miami, on el Govern té un local que tradicionalment s'havia destinat a la promoció del sector del calçat. La renovació del contracte amb aquest centre de fires i convencions, que Sampol vol utilitzar per penetrar a Centramèrica, serà ofert a altres sectors i ha tingut un cost de 14 milions de pessetes. L'Institut Balear de Turisme (Ibatur) està interessat a llogar també un local en aquest centre per a promoció turística.

Aquest projecte, que va ser qualificat ahir pel conseller nacionalista d'«ambiciós», consisteix a «muntar un centre de promoció integral de les Illes Balears a Miami que serveixi de penetració, també, a Amèrica Central». Altrament, Sampol va reconèixer que «la veritat és que m'havia plantejat no renovar aquest contracte», tal com ja havia anunciat durant la sessió plenària tinguda en el Parlament balear el passat dimarts.

El sector del calçat, que era qui estava tradicionalment ubicat a l'edifici Radison, «no s'ha mostrat gaire satisfet amb els resultats obtinguts fins ara», segons va declarar el vicepresident. Per això mateix, va anunciar que el centre s'obrirà a «altres sectors», com són ara la bijuteria, que comptarà amb un expositor; una exposició de disseny i moda, i «possiblement» una mostra de joieria.

Altres instruments del Govern per a la promoció exterior de la indústria illenca exposats ahir per Sampol en la seva compareixença, sol·licitada amb la intenció d'explicar els programes de suport a les empreses per a presència de fires a l'exterior, són les oficines de promoció exterior de Catalunya, comunitat amb la qual existeix un conveni que serà renovat pròximament amb la possibilitat que el Govern balear bequi algunes persones que s'ubicarien en les oficines del COPCA dels països que ofereixin més possibilitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.