algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Els venedors de la plaça de ses Verdures acudeixen al TSJB en defensa dels seus drets

El pacte de govern de l'Ajuntament no va aconseguir arribar a un acord amb els afectats per la sentència

Els 34 venedors de la plaça de ses Verdures de Manacor s'han personat davant la Sala d'allò Contenciós Administratiu (TSJB) demanant l'anul·lació de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears de 31 de gener de 1998. Aquests placers també estudien reclamar indemnitzacions a l'Ajuntament per danys i perjudicis.

A l'esmentada sentència es declaraven «inadequats a l'ordenament jurídic el actes administratius impugnats» al seu dia pel demandant, Manuel Llaneres, i s'ordenaven a l'administració municipal «totes les mesures que siguin necessàries per al restabliment de la legalitat urbanística».

La ruptura de les negociacions entre l'Ajuntament de Manacor i els placers afectats per la possible demolició de part de la plaça es va materialitzar després de la reunió celebrada, ahir al matí, entre ambdues parts.

El batle, Miquel Riera (ALM-UM) i la delegada de Comerç i Indústria, Concepció Gil (PSM) no aconseguiren arribar a un acord amb els 19 venedors presents a l'encontre d'ahir. La negativa dels placers davant l'oferta de reubicació del llocs de venda per part de la regidora Concepció Gil (PSM), implica que «el procés d'acatament final de la sentència s'haurà de fer a les males i no per consens, com havia estat la meva intenció inicial», apuntà Gil.

A la reunió també hi foren presents els regidors del Partit Popular (PP), Catalina Sureda i Gabriel Gibanel, així com el portaveu d'Unió de Convergències (UC), Antoni Frau.

El batle de l'Ajuntament de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), així com l'assessor jurídic del consistori manacorí, Felipe Pou, explicaren als placers que «a partir de demà "avui per al lector", dia 26 de maig, els afectats rebran una notificació que els obliga al desallotjament i reubicació dels seus llocs de venda. Si dia 31 de maig no han executat l'orde municipal, remetrem una acta als jutjats perquè siguin els mateixos jutges els que dictaminin la trajectòria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.