cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

L'Ajuntament paralitza un conveni urbanístic per requeriment notarial

Imisa adverteix que és la propietària dels terrenys que es pretenia permutar

L'equip de govern de Margarita Nájera retirà ahir del ple l'aprovació del conveni que tenia per objecte permutar uns terrenys situats a segona línia de Nova Santa Ponça, en principi de titularitat municipal, per un solar privat on estava previst construir quatre xalets.

Imisa, la promotora de la urbanització Nova Santa Ponça, va advertir l'Ajuntament que els terrenys que pensava cedir a la família Rossinyol no són públics, sinó de la seva propietat.

El conveni urbanístic quedà aturat abans de començar la sessió plenària, quan un notari entregà un requeriment notarial al batle accidental, Manel Suárez, al secretari de la Corporació i al portaveu del PP, Carlos Delgado, en què sobre l'Hábitat Golf Santa Ponça SL (abans Imisa), advertia que si era aprovat l'acord de cessió es podia caure en un delicte d'estafa per doble transmisió. Així mateix, el document apunta que la promotora es reserva el dret a emprendre accions legals.

Per entendre l'origen d'aquest conflicte ens hem de remuntar al 1983, quan un solar urbà de 8.000 metres quadrats al carrer George Sand passà a ser patrimoni municipal arran d'una cessió prevista en el projecte de compensació d'un pla parcial promogut per Imisa. Això no obstant, el 1989 es va firmar un conveni entre l'Ajuntament i Imisa en el qual s'acordà desafectar la parcel·la, que retornava a la promotora i va ser substituïda per una altra. Posteriorment, i per desavinences amb l'Ajuntament Imisa va interposar un recurs contenciós-administratiu encara no resolt. És a dir, que la titularitat del solar estaria pendent de judici.

Segons fonts municipals la propietat del solar és de l'Ajuntament i així consta a l'escriptura que es va signar davant notari. Això no obstant, el portaveu del Partit Popular, Carlos Delgado, assegura que aquest document no figura en l'expedient de cessió. A més, en el registre de la propietat la parcel·la continua a nom d'Imisa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.