algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La patronal agrícola obre un altre front contra Antich pels nous decrets de l'aigua

Medi Ambient prepara mesures urgents que podrien afectar les concessions de pous

La Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB) ha obert un altre front contra el Govern de les Illes Balears. Després de la tractorada del passat 29 d'abril, que reclamava més ajudes al sector lleter i per la sequera i protestava contra la declaració de parcs naturals, la patronal agrícola envesteix ara contra l'Executiu pel decret de mesures urgents per a la gestió dels recursos hídrics, que prepara la Conselleria de Medi Ambient.

Aquest departament va remetre a la FARB el passat divendres els projectes de dos decrets relacionats amb l'aigua: un d'organització i règim jurídic de l'administració hidràulica i el segon, de mesures especials per a la gestió dels recursos hídrics.

Aquest darrer decret preveu, en aplicació de mesures ja establertes a la Llei estatal d'aigües, la recuperació de concessions de pous en forma de declaració d'utilitat pública, ocupació temporal o urgent, i expropiació forçosa. El decret també facultaria l'Administració per reduir i limitar els aprofitaments de les concessions i per reassignar-ne els recursos.

Els dos texts normatius seran tractats i debatuts avui pel Consell Balear de l'Aigua, on participen administracions, empreses i sectors relacionats amb la gestió i l'aprofitament dels recursos hídrics. En tot cas, els decrets hauran de ser estudiats pel Consell Consultiu i, posteriorment, aprovats pel Consell de Govern.

Sense esperar la reunió d'avui del Consell Balear de l'Aigua, on participa la mateixa FARB, la patronal agrícola registrà ahir una carta dirigida al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, en què explica que l'aplicació d'aquestes mesures produirà «una commoció social i pot tenir, a fora vila, un final imprevisible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.