algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

El Govern obligarà a pagar l'ecotaxa als residents i al 85% dels turistes

Tothom que vagi a un allotjament legal estarà forçat a abonar el nou impost

89174
El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, i el de Turisme, Celestí Aloma. | P.B.

Tots els illencs que passin les vacances en un establiment turístic balear hauran de pagar l'ecotaxa. L'Executiu també cobrarà el tribut al 85% dels turistes que arriben a l'Arxipèlag i que pernoctin en un complex vacacional. Així ho anunciaren ahir el conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el seu homòleg d'Hisenda, Joan Mesquida, en la presentació del projecte de llei de l'impost sobre les estades turístiques d'allotjament.

El 15% restant dels visitants quedaran lliures d'abonar l'ecotaxa. Aquests són els que utilitzen apartaments i cases de familiars o amics, segones residències i l'oferta il·legal, segons un estudi de Turisme a través del qual vol conèixer amb precisió el nombre d'establiments que en aquests moments estan fora del seu control.

El preu mitjà que pagarà un visitant per dia que pernocti en un allotjament serà d'entre 160 i 170 pessetes de mitjana. Això implicarà el 2% de la seva despesa diària. L'impacte de l'ecotaxa sobre el preu d'una estada de 7 dies en un hotel de 4 estrelles en mitja pensió significarà el 0'9% de la factura. El Govern gravarà l'impost sobre les estades en empreses d'allotjament turístic i el tribut es comptabilitzarà per dies o fracció.

El projecte de llei estableix que la persona que abonarà l'ecotaxa serà el turista i no l'empresa que presta el servei. Els infants menors de 12 anys en quedaran exempts. Tot i això, es crea la figura del «substitut del contribuent», que és el mateix establiment turístic. El «substitut» serà «obligat» a recaptar el tribut per lliurar-lo després a la hisenda autonòmica.

Els complexos que estaran subjectes a cobrar l'impost seran els hotels, aparthotels, apartaments turístics, habitatges vacacionals, càmpings; hotels rurals i d'interior; finques d'agroturisme; i empreses d'arrendament de béns que prestin també serveis hotelers. La quantia del nou impost oscil·larà entre 0'25 i 2 euros (41'6-332'7 pessetes), depenent de la categoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.