nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

UM demana lliure accés a la torre del cap Andritxol, propietat de Claudia Schiffer

La model està tancant la finca i perjudica les excursions per aquesta zona

El grup municipal d'Unió Mallorquina als ajuntaments de Calvià i Andratx presentarà ambdues mocions per reclamar el lliure accés a la torre del cap Andritxol, construcció que actualment és propietat de Claudia Schiffer. Aquest element arquitectònic forma part dels més de 400.000 metres quadrats que Schiffer va comprar a la zona per aixecar la seva residència. La model alemanya ha començat a tancar la finca i, segons denuncien els nacionalistes, perjudica així els excursionistes que volen accedir a la zona on es troba la talaia, que data del segle XVI.

El cap Andritxol no tan sols està protegit per la Llei d'Espais Naturals (LEN), sinó que és la principal zona verda entre els nuclis turístics de Peguera i cala Fornells, al municipi de Calvià, i Camp de Mar, a Andratx. La moció que presentarà Unió Mallorquina mitjançant els seus portaveus Josep Bestard (Andratx) i Isidre Canyelles (Calvià) insta els ajuntaments a iniciar les gestions necessàries amb els representants de la model perquè no tanqui l'espai de la torre, que és un atractiu per als centenars de turistes que arriben a Mallorca a la recerca d'alguna cosa més que sol i platja i es dediquen a recórrer els camins de muntanya.

La moció proposa, a més, iniciar estudis de viabilitat perquè les administracions públiques puguin adquirir els terrenys del cap Andritxol. No obstant això, aquestes intencions poden topar amb els interessos de la model, que setmanes enrere va encarregar a un gabinet d'arquitectes un projecte per a la recuperació de la talaia.

Ara per ara s'estan instal·lant pals per tancar la finca pels voltants de la torre, alguns del quals, això no obstant, ja han estat arrabassats per les persones que transiten perla zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.