muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

L'empresari pitiús creu que formar empleats és gastar temps i sous

Un estudi revela que només el 14% elabora plans anuals de formació

L'empresari pitiús veu la formació dels seus treballadors més com una despesa que com una inversió de futur i sembla que no li atorga el valor que té com a factor per aconseguir més competitivitat en el seu sector. Aquesta és una de les principals conclusions a les quals ha arribat l'estudi Detecció de les necessitats formatives a les empreses d'Eivissa i Formentera presentat ahir i elaborat per la Petita i Mitjana Empresa (Pimeef). Aquesta associació empresarial ha elaborat aquest ampli informe amb la col·laboració del Govern i del Fons Social Europeu dins el programa ADAPT, destinat a adequar l'oferta de cursets a les necessitats formatives de les empreses.

Aquesta investigació, que el president de Pimeef, Antoni Marqués, definí ahir com la «radiografia de l'empresa a Eivissa i Formentera», assenyala que els empresaris haurien d'orientar la formació dels seus empleats cap a l'atenció al client, els efectes de l'euro, els idiomes, les noves tecnologies, les vendes merchandising al sector comerç, la prestació del servei de restauració, els coneixements i pràctiques d'oficis, l'agricultura ecològica, la qualitat del servei, la gestió empresarial de les pime i l'exportació.

Tot i que un 93'5 per cent dels empresaris assegurà quan va ser enquestat que la formació és important, el percentatge dels que realment s'informen damunt els nous cursets i que finalment promouen la formació dins la seva empresa descendeix fins un 60 per cent aproximadament, mentre que es redueix al 14 per cent el percentatge d'empreses que duen a terme plans anuals de formació pels seus membres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.