algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

El documentalista Joan Parets, primer a rebre el nou premi de Fra Miquel Colom

L'Obra Cultural Balear consolida en la seva tercera edició els guardons de primavera

Enguany, l'Obra Cultural Balear (OCB) ha consolidat en la seva tercera edició l'entrega dels premis de maig instaurant-ne un de nou: el premi Fra Miquel Colom TOR, que el divendres vespre s'entregà al documentalista musical Joan Parets Serra.

Amb la creació d'aquest nou guardó, l'OCB ha volgut recollir la importantíssima tasca que en nom de la llengua catalana realitzà al llarg de la seva vida fra Miquel Colom Mateu. Joan Parets recollí de mans de la presidenta de l'OCB d'Inca, Cati Ferrà, el diploma commemoratiu i també un obra de l'artista Joan Lacomba.

Parets nasqué a Santa Maria del Camí l'any 1940, s'ordenà prevere el 1967 i fundà la Coral Polifònica de Bunyola al 1987 i al 1968 la revista Es Castellet i el Centre de Recerca i Documentació Històrico-Musical de Mallorca. A més a més, ha editat diversos articles a revistes especialitzades i és coautor de diversos llibres. En el decurs de l'acte, Parets tingué paraules d'agraïment cap a Josep Maria Llompart i el pare Colom, dels qui digué que «m'han motivat a fer la feina ben feta».

Com en altres edicions, els guardonats l'any passat foren enguany els encarregats d'entregar el premi Berenguer d'Anoia i el premi Miquel Duran i Saurina. Així, el director de l'Orfeó l'Harpa d'Inca lliurà a Jaume Serra, destacat folklorista que ha dedicat tota la vida a recuperar les tradicions d'aquesta Illa, el premi Berenguer d'Anoia.

D'altra banda, el director de Diari de Balears, Miquel Serra, va ser l'encarregat de lliurar el premi Miquel Duran i Saurina a la revista Lluc per la tasca que aquest mitjà de comunicació ha desenvolupat en la difusió de la llengua catalana. Precisament per aquest mateix motiu, Diari de Balears fou guardonat el 1999.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.