algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Els col·lectius d'immigrants denuncien el tracte que reben a la comissaria

Han amenaçat amb mobilitzar-se si la Delegació del Govern no troba solucions

Els col·lectius d'immigrants de les Pitiüses han amenaçat amb la possibilitat de mobilitzar-se si la Delegació del Govern no troba una solució urgent per acabar amb els problemes derivats de la mancança de personal a les oficines del Cos Nacional de Policia, on han d'acudir per demanar els permisos de treball i residència.

El secretari d'immigració de CCOO a Balears, Mustafà Boul'Harrak, explicà que el problema es remunta a set anys enrere, «quan es retirà la persona que tramitava els permisos de treball a una oficina que depenia de la Direcció de Provincial de Treball». Des d'aquell moment es demana l'obertura d'una finestreta específica per tramitar les peticions «però la Delegació del Govern cerca excuses com que no hi ha mitjans o que no hi ha pressupost per atendre adequadament el col·lectiu d'immigrants», critiquen els responsables del sindicat.

La situació a la comissaria d'Eivissa és «insostenible», segons el secretari d'immigració, perquè «hi ha demores, coes i mals tractes, crits, cap sala d'espera i la gent al carrer plogui o no plogui», relatà Boul'Harrak. «La Delegació del Govern no vol atendre les peticions dels centenars d'immigrants que es troben establerts a Eivissa», conclou el representant de CCOO.

Els diferents col·lectius de magribins, filipins, senegalesos i llatinoamericans que hi ha a Eivissa es varen reunir recentment per acordar una entrevista amb el director insular de la Administració de l'Estat, Luis Carlos Fernández Tejerina, a qui volen expressar la seva «disconformitat amb la situació i l'interès per col·laborar en la solució dels problemes». A més, aquestes associacions cerquen suport per aconseguir que les seves reivindicacions siguin escoltades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.