nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

«Haver tret el document no afectarà el pacte llevat que ens engeguin»

Fèlix Estelrich explicà per què mostrà l'escrit que pot incriminar el batle

El delegat de Can Picafort, Fèlix Estelrich (CPU), diu que no pretén fer el joc ni a UM i ni al PSOE, simplement defensa la transparència en la gestió municipal. Després de fer aquestes manifestacions mira Joan Canet, delegat de Son Serra de Marina i segon de CPU, perquè ratifiqui les seves declaracions.

"En acabar el ple, el president del PP de Mallorca, Jaume Font, s'entrevistà amb el vostre president, Miquel Ordines, per assegurar el pacte de govern. Us convocaren?
"No, no ens digueren res. Eh, Joan!.
"No.

"Ara Ordines diu que us demanarà explicacions...
"Vàrem quedar que si ens afectava penalment ho reprovaríem, si dubtàvem ens estendríem i, si no ens afectava la part penal, votaríem en contra de la moció de reprovació. Per tant, demanàrem juntament amb Ordines un informe jurídic abans d'anar al ple. La llicència de l'hotel no està ben donada. El batle és qui en té la responsabilitat, potser no tota.

"Però l'informe que llegiren en el ple diu que va ser la Comissió de Govern que donà la llicència i Ordines la integrava?
"Aquí jo no hi era. El que no és normal és demanar un permís d'obra dia 14 presentant dues sol·licituds "una per fer una tercera planta i una altra per fer la planta baixa i el primer pis de l'hotel", i que el dia 16 quedin aprovades amb un conveni que no s'ha complit. I jo no vaig contra el pacte, però sí vull fer un aclariment. No vull que inculpin CPU, i si Ordines hi tenia res a veure... és el president i el respect molt, però no té perquè inculplar-nos. Vaig bé?
"Sí, vas bé (diu Canet).

"I com és que va treure el paper que pot incriminar el batle?
"El batle havia dit a l'Associació de veïns de Son Bauló que jo era el culpable d'haver paralitzat la modificació de normes, i això m'ho confirmaren dos veïns. Si ell havia aturat les normes m'ho hauria d'haver dir.

"El batle diu que la lletra no és seva?
"Entenc que la llet i el brossat no és possible.

"Expliqui's?
"O fas llet o fas brossat, o deim veritats o mentides. O ho has firmat o no. Ha dit mentides. Jo no he reprovat el batle, jo no he girat l'esquena a ningú. Vaig de cara i crec que Urbanisme necessita transparència.

"D'on va treure el paper?
"L'expedient és públic. Per la meva part això no afectarà el pacte, llevat que m'engeguin. Així, Joan i jo ens anirem al grup mixt. No ho crec, que ens engeguin.

"No dimitireu?
"Ho pensarem (diu Canet).
"Dimitir, mai Joan. No ens han reprovat a nosaltres.

"Per tant, només us vàreu defensar?
"Em vaig defensar, ell ja havia signat un pacte i jo era regidor d'Urbanisme quan ordenà paralitzar-ne la tramitació. Pensau que el tancaran a la presó per això? No.

"En acabar el ple no parlareu amb el PP?
"Ens varen donar l'enhorabona (ironitza). En acabar tothom se n'anà a ca seva. Dins una societat qui travela i no cau fa la passa més llarga.

"I el vostre partit?
"El partit té dret a dir-nos el que pensa. Però no a fer-nos combregar amb roda de molí.

"Si quedau sols?
"Els tres regidors intentarem anar units. Si a Joan no li donen suport me n'aniré amb ell. Si no anam units no veig futur.

"El PP us passà per damunt, cobrà contribucions a Son Serra sense dir-vos res?
"És així (diu Canet).

"Voleu posar-hi fre?
"Fre i dir fins aquí hem arribat. A vegades veus actituds rígides per part del PP, falta diàleg. Jo no sabia que deguessin el 31 de desembre 1.600 milions. El meu objectiu mai no serà fer doblers a costa de l'Ajuntament, baldament em diguin que faig de beneit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.