cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El Consell assegura que la tarifa de residus no pujarà més de mil pessetes

Malgrat la «miserable» petició de Madrid de subvencions europees per a Mallorca

El responsable de Medi Ambient i Natura del Consell Insular de Mallorca (CIM), Miquel Àngel Borràs, assegurà ahir que «les tarifes de residus no pujaran, en el pitjor dels casos, més de mil pessetes, malgrat la minsa petició de Madrid de fons europeus de cohesió per al pla director sectorial de Mallorca». El CIM és l'Administració responsable de la gestió i execució del pla de residus. El Govern central només ha demanat 2.043 milions de pessetes dels 14.000 de subvencions europees que esperaven la Conselleria de Medi Ambient i el CIM d'un total de 18.000 que costarà l'aplicació del pla de residus. Aquests 2.043 milions corresponen al període 2000-2001 i el pla té prevista una vigència fins el 2006.

Borràs lamentà «el menyspreu, una vegada més, de Madrid. En lloc d'anunciar el volum global de subvencions europees per al pla de residus de Mallorca, es limita a fer una petició per enguany que rebaixa les expectatives que teníem. Ni tan sols ha tingut en compte que les futures tarifes depenen del nivell de finançament europeu. No sabem què ens donaran durant els propers anys. En tot cas, i segons els nostres càlculs, una família amb una producció normal de residus no pagarà més de mil pessetes per tona i any, però no ens hem de veure obligats a pagar aquestes mil pessetes per una actitud miserable de Madrid».

De la seva banda, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, reconegué que el Govern «esperava una major aportació» dels Fons de Cohesió i precisà que la culpa d'haver aconseguit menys doblers és del Ministeri d'Economia, que decidí enviar només quatre projectes a la UE para acollir-se a aquestes ajudes europees: la planta d'envasos lleugers (791 milions), la de residus animals i sanitaris (466 milions), l'abocador de seguretat (386 milions) i l'estació de transferència de Calvià (400 milions).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.