nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La meitat del poble fa setmanes que pateix talls intermitents d'aigua

El concessionari normalitzarà el servei la setmana que ve amb una nova bomba

La meitat del poble porta tres setmanes patint talls intermitents en el subministrament d'aigua potable. La causa d'aquest deficient servei s'ha de cercar en el desmesurat consum que s'ha registrat les darreres setmanes. L'empresa Aigües S'Era Vella, que ostenta la concessió del servei corresponent a la meitat del nucli urbà, ha tingut problemes per fer front a l'elevada demanda.

La bomba que extreu l'aigua dels pous i la porta als dipòsits reguladors, amb una capacitat de 40.000 litres per hora, no dóna en aquests moments el suficient cabal per a la població. A les hores puntes, de major consum, els dipòsits es buiden i la bomba no treu aigua abastament per repostar-los.

Aguas S'Era Vella instal·larà una bomba que permetrà treure fins als 50.000 litres per hora. El concessionari ha informat que el proper dimarts ja funcionarà i el subministrament es normalitzarà. A més, aquesta empresa va recordar que l'any 98 el consum va ser de 29.000 metres cúbics anuals i l'any passat es va reduir fins als 26.000.

De tota manera s'ha especificat que els recursos hídrics per al municipi estan garantits. El batle, Josep Aloy, era conscient d'aquesta situació i, fins i tot, ha amenaçat el concessionari de prendre mesures dràstiques si no arreglava les mancances aviat.

Aloy s'ha mostrat preocupat per l'augment del consum no només al nucli urbà sinó també a la zona de fora vila. Aloy va assenyalar que estudiarà la implantació de tarifes progressives que castigarien els grans consumidors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.