nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Patrimoni compensarà els propietaris per la protecció de les finques de l'Arxiduc

El Consell Insular presentà ahir el Pla Especial de les Possessions de Lluís Salvador

El Pla Especial de Protecció del Lloc Històric de les Possessions de l'arxiduc Lluís Salvador, que té com a objectiu aconseguir la conservació dels valors paisatgístics i patrimonials d'una dotzena de finques de Deià i Valldemossa, inclou compensacions econòmiques als particulars. Així ho va declarar el president de la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, Rafel de Lacy, que ahir, al costat de la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar (UM), presentà aquest pla que estarà aprovat de manera definitiva el març del 2001, segons afirmà el cap de servei de Patrimoni del CIM, Miquel Barceló.

De fet aquest pla, que és una modificació dels plantejaments inicials que va fer l'anterior Comissió de Patrimoni, presidida per Damià Pons (PSM), inclou, igual que l'anterior, que els ciutadans de les Illes puguin visitar aquestes possessions en funció de les declaracions de béns patrimonials que estiguin integrades dins d'aquestes finques, entre les quals es troben s'Estaca de Michael Douglas, Miramar, Son Ferrandell, Son Moragues, etc.

De Lacy, que no entrà en detalls sobre el pressupost que suposa l'elaboració del Pla ni sobre la possible xifra econòmica que implicaran aquestes compensacions als propietaris de les possessions, assegura que les indemnitzacions seran «almenys per l'obertura de camins a les possessions per on la gent podrà transitar quan faci les visites. Aquest trànsit no té perquè crear perjudicis a les finques adjacents. Només per això seran objecte de compensacions». El responsable de Patrimoni del CIM afirmà que «aquest nou pla satisfarà per una banda les necessitats públiques de l'Administració i per una altra, acontentarà les necessitats dels distints propietaris afectats en les seves propietats privades».

Per un altre costat, Munar afimà que el pla anterior «era més patrimonial i que en canvi el nou és integral, ja que té en compte la realitat geogràfica, paisatgística i patrimonial, com també els aspectes econòmics i jurídics, per poder desenvolupar-ho». Munar afegí, a més, que «el Pla tindrà grans avantatges. Serà totalment transparent, ja que se'n podran fer consultes a través d'internet i fins i tot presentar les oportunes al·legacions al Pla».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.