nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Executiu pretén que la llei de consells entri en vigor el mes de juny

Tot depèn de la rapidesa amb què ho tramiti la comissió que presideix Munar

El projecte de llei de consells insulars és a punt d'entrar en el darrer tram de la seva tramitació parlamentària. Abans d'ahir, la junta de portaveus del Parlament balear aprovavà el seu estudi en ponència parlamentària. La intenció del Govern de Francesc Antich és que la norma sigui aprovada abans de la darrera sessió plenària de la Cambra legislativa autonòmica, que tindrà lloc el pròxim dia 13 de juny, i que entri en vigor abans d'aquell mateix mes. Tot dependrà de la celeritat amb què la Comissió d'Assumptes Institucionals, presidida per la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) Maria Antònia Munar, emeti el dictamen que serà votat pel ple del Parlament.

Una vegada sigui constituïda la ponència, tràmit posterior al debat a la totalitat ja realitzat, aquesta estudiarà totes les esmenes presentades per les distintes forces amb representació parlamentària i emetrà un informe final. Aquest informe de la ponència és el que després s'envia a la Comissió d'Assumptes Institucionals, en què té lloc la primera votació de totes les esmenes presentades. La Comissió emet un dictamen definitiu que és el que va al ple.

Fonts de la Conselleria de Presidència del Govern balear han assegurat a Diari de Balears que la intenció de l'Executiu és que la Llei de consells insulars sigui una realitat abans del 13 de juny, dia en què tindrà lloc el darrer ple del mes, per tal que la norma entri en vigor definitivament abans de finals del mateix juny. No s'ha d'oblidar que el president Antich ha manifestat en més d'una ocasió que aquesta serà «la legislatura dels consells insulars».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.