muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

El PP crea un càrrec de confiança per dirigir la residència Miquel Mir

L'oposició recrimina aquesta pràctica i «la improvisació» de l'equip de govern

L'oposició municipal (PSOE-PSM-Independents), en el ple d'ahir, llançà dures crítiques contra l'equip de govern d'Inca (PP) perquè fa comptes col·locar en la direcció de la residència Miquel Mir un càrrec de confiança, en lloc d'una persona qualificada que hi accedeixi a través d'oposicions.

Des del PSM, Antoni Alorda, retragué al batle el fet que aquest sigui el tercer càrrec de confiança, o més ben dit el quart, perquè ja en tenien un que l'han recol·locat al Consistori. L'agrupació nacionalista considera especialment «perillosa» aquesta pràctica perquè «pot desencadenar una allau de càrrecs públics dins l'Ajuntament d'Inca».

«Em tranquil·litza molt posar una persona de confiança que tengui molt clar el model de residència», assenyalà el batle d'Inca, Pere Rotger. Just abans de fer aquestes manifestacions, Rotger reconeixia que compta amb dos estudis "un de municipal i un de privat «que no he mirat»" que parlen del model de gestió de la residència de majors i contemplen places per assistits, invàlids i centre de dia.

Aquestes declaracions tornaren a aixecar suspicàcies. Primer, el portaveu del PSM, Antoni Alorda, demanà al batle que li aclarís, d'una vegada per totes, si tenien intenció de privatitzar la residència. Alorda insistí dos cops abans que Rotger li contestàs que «el model de residència serà municipal. Vostès són un malpensats, mai no se m'ha passat pel cap privatitzar la residència». Després, l'independent Àngel Garcia recriminà a Rotger que no hagués fet arribar l'estudi abans de debatre en ple la creació de tres places per la Miquel Mir, una de les quals serà ocupada per l'esmentat càrrec de confiança.

Aquí va ser quan l'oposició criticà al batle «la manca de previsió» i la «continuada improvització» amb què es regeix l'equip de govern. Ahir el PP va haver d'aprovar una modificació de crèdit de 16 milions per fer front a les contractacions. Aquesta quantitat resultarà insuficient quan s'implanti el nou model de gestió perquè s'haurà d'ampliar la plantilla, fet que reconegué Rotger. El PSOE criticà també que els serveis oferits als majors no valen les 100.000 pessetes que paguen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.