cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El jutjat confirma l'acomiadament de Garrido, «trànsfuga» d'UGT a USO

Considera provat que faltà a la feina i s'apoderà de doblers d'afiliats

El jutjat social número 1 de Palma ha ratificat l'acomiadament decidit per la direcció del sindicat USO de la que fou la «trànsfuga» d'UGT-Comerç, Enriqueta Garrido, així com de dos col·laboradors seus a aquesta secció sindical, Pablo Solivellas i Miquel Gispert.

Garrido aconseguí la signatura de l'anterior conveni de Comerç, algunes de les clàusules del qual han estat anul·lades pel Tribunal Suprem, com ara la que fa referència a la figura del principiant, després d'un recurs presentat pel sindicat Comissions Obreres.

USO, segons explicà el seu secretari general, Marino de la Rocha, passà de 200 a 500 delegats amb la fugida de Garrido i el seu equip de la UGT, i qualificà la seva actuació com a «model pervers dins del món del sindicalisme». Aquest sindicat presentà la carta d'acomiadament als tres afectats el 13 de febrer de 1998 i, després d'un recorregut per la Sala Social del Tribunal Superior i pel Tribunal Suprem, ha tornat a la jurisdicció social.

USO fonamentà l'acomiadament en tres faltes greus contemplades a l'Estatut dels Treballadors: absències constants i injustificades d'assistència a la feina; desobediència i transgressió de la bona fe contractual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.