nubes dispersas
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Les autoritats cubanes impedeixen que una bunyolina torni a l'Illa amb son pare

La petita Kyara, de 4 anys, és al Carib amb sa mare, que no té la seva custòdia

95332
Cuba impedeix que Pere Amengual recuperi la seva filla Kyara.

Pere Amengual és veí de Bunyola, i actualment està lluitant perquè es faci justícia. Vol que la seva filla Kyara torni a Mallorca des del Carib, on es troba amb la seva mare, però les autoritats cubanes no ho permeten. La història començà fa uns anys quan Pere viatjà a l'illa caribenca per passar unes vacances. Allà conegué una jove, anomenada Marbelys, amb la qual congenià. La parella es va fer íntima i l'home proposà millor vida a la jove. La convidà a Mallorca, on li proposà matrimoni. La jove ho acceptà encantada. La feliç parella es casà i al temps nasqué una preciosa nina, a la qual posaren el nom de Kyara.

Dos anys després, la relació de la parella es deteriorà considerablement. Les desavinences entre Pere i Marbelys es convertiren en diàries i l'ambient tornà irrespirable. Marbelys va ser qui decidí separar-se del seu marit, i abandonà el domicili familiar.

Un jutge concedí aquesta separació, però la custòdia de la petita passà a ser per a Pere Amengual. D'aquesta manera, la mare veia com únicament la podia visitar els dimarts, dimecres i dijous, i els caps de setmana de manera alterna. Per aquest fet, decidí fugir de l'Illa amb la petita Kyara als seus braços. Mentrestant Pere, aliè a tot, esperava notícies seves. Denuncià el fet a la Policia i acabà investigant ell mateix on podia ser la seva filla.

Pere viatjà a l'illa caribenca i després de moltes voltes localitzà la petita. L'alegria inicial del bunyolí es convertí en tristor quan va veure que Kyala gairebé no el reconeixia, tot i que li digué «papá». Desesperat, l'home es personà a l'ambaixada espanyola a Cuba. Explicà el seu problema i exigí justícia, però les respostes foren arronsades d'espatles. Allà donaren la raó a Pere, però li explicaren que no era de la seva competència manar la repatriació de la filla d'una dona cubana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.