cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
20°

UM proposa un parc natural de la Serra amb només finques públiques

No descarta acords amb propietaris privats per a l'ús dels seus terrenys

Unió Mallorquina ha proposat al Govern de les Illes Balears la creació d'un parc natural de la serra de Tramuntana que es limiti a les finques públiques d'ambdues institucions. Aquesta proposta fou feta pública ahir per la presidenta del partit, Maria Antònia Munar, qui considera que «aquesta seria una fórmula ràpida, pràctica i factible sense crear nervis ni tensions socials». Munar explicà que la creació d'un parc amb finques públiques no descarta «acords amb propietaris privats per aconseguir un ús públic dels seus terrenys».

UM ja s'ha manifestat en anteriors ocasions en contra de crear un parc natural a tota la serra de Tramunatana, posició que contrasta amb la intenció de la Conselleria de Medi Ambient d'incloure la integritat de la serralada en aquesta figura de protecció, encara que amb distints graus de preservació.

Segons Unió Mallorquina, «cal deixar constància que el pacte de Govern signat per les forces progressistes i nacionalistes preveu la creació d'un parc natural a la serra de Tramuntana, és a dir, no preveu que tota la serra de Tramuntana sigui declarada parc natural, que són coses ben distintes».

UM creu que «Tramuntana ha de rebre una important protecció territorial. Ara bé, discrepam que la figura de planificació ideal per a tota la Serra sigui la de parc». «La realitat de la Serra és molt més complexa i ha de menester més matisos que la simplificació absurda de declarar-ho tot parc natural». Els nacionalistes d'UM, que recorden que són un partit «respectuós amb la propietat privada», afirmen que «l'aplicació absoluta de la figura del parc natural ens sembla fora de lloc. La declaració d'un espai com a protegit du aparellades la utilitat pública i la facultat de l'Administració competent d'exercir els drets de mesurament i retracte en les transmissions ses de terrenys. A això s'afegeix l'obligació de comunicar, de manera fefaent, qualsevol procés de compravenda a l'Administració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.