algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Bitel confirma que el correu electrònic de la Comissió d'Urbanisme estava desviat

L'empresa que, en el moment dels fets presidia Rosa Estaràs, continua la investigació

100144
Matas, Cañellas, Estaràs, Morey i altres dirigents del PP a Bitel, fa sis anys.

El cap de sistemes de Bitel, Sebastià Sastre, confirmà ahir la denúncia del Govern de Progrés que el correu electrònic de la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca havia estat desviat cap a l'ordinador d'un funcionari, Sebastià Vallori, adscrit a Presidència durant el mandat de Jaume Matas.

Fonts del Govern de Progrés explicaren ahir a Diari de Balears que només per mandat judicial es podrien obtenir més dades relatives a la intervenció dels correus electrònics. Divendres, l'Executiu que presideix Francesc Antich posà en mans de la Fiscalia la investigació del presumpte cas d'espionatge politicourbanístic.

L'informe, adreçat per Sebastià Sastre al conseller delegat de Bitel, Enric Adán, apunta que el correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme fou creat el febrer del 1998; que fou desviat cap a l'e-mail del funcionari adscrit a Presidència; que el darrer missatge redireccionat és del 24 de març del 2000; que no es pot concretar la data en què començà el desviament.

Experts en informàtica han explicat a Diari de Balears que la manera més fàcil de procedir al desviament era des de Bitel, servidor amb què operaven tant el Govern balear com el Consell de Mallorca. Hi ha el cas que Bitel, com avançava ahir Diari de Balears és una empresa que, en l'època en què suposadament començà el presumpte cas d'espionatge politicourbanístic, era presidida per l'aleshores consellera de Presidència i ara diputada electa, Rosa Estaràs. En el consell d'administració de l'empresa també hi eren presents destacats membres del Partit Popular: Margalida Cabrer González, exsecretària general tècnica de Presidència; Antoni Rami Alós, exconseller d'Economia, Hisenda i Pressuposts; i Javier Cubero Sánchez, exdirector general de Formació.

Bitel és una empresa participada en un 46% pel Govern balear i que va ser presidida fins el 1996 per Jaume Matas Palau, expresident de l'Executiu autonòmic i ara president del PP. El període de temps durant el qual el correu electrònic podria haver estat desviat abraça l'època en què la Comissió Insular d'Urbanisme, presidida pel socialista Francesc Quetglas, posà en marxa iniciatives com la moratòria que l'enfrontaren al Govern de Jaume Matas. El presumpte espionatge hauria continuat després que el PP perdés el Govern i hauria afectat les gestions realitzades per l'actual cap de l'àrea d'Urbanisme, Rafel de Lacy (UM). Fonts del Govern de Progrés ratificaren ahir a Diari de Balears que Francesc Quetglas i Manuel Cabellos havien sospitat per «filtracions» que algú passava informació del seu departament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.