algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Palma vol la normalització lingüística màxima per als mercats municipals

El govern i Cort també treballaran per potenciar campanyes de lectura a biblioteques

La Direcció General de Política Lingüística del Govern balear, dirigida per Joan Melià, va oferir col·laboració el passat 8 de març a l'Ajuntament de Palma per tirar endavant un pla de normalització lingüística que tengui com a escenari els mercats municipals de la ciutat.

Així ho va explicar a Diari de Balears el mateix Melià, que va dir que «en la trobada bilateral que vàrem mantenir el mes de març ens vàrem oferir a dotar econòmicament aquest projecte que ens havia presentat el mateix Ajuntament de Palma a través de la seva regidora Carme Feliu i de l'assessor cultural Jaume Gil».

La proposta de Cort no és l'única que podria ser subvencionada de manera específica per la direcció general controlada pel PSM. En aquest sentit, destaca la possible creació d'una campanya de normalització lingüística que tengui com escenari les biblioteques municipals. Aquest projecte tendria molt a veure amb el foment de la lectura en llengua catalana, un ambiciós pla que s'extendria arreu de totes les barriades de Palma i també en els pobles rurals del municipi, que disposen d'infraestructures d'aquest tipus.

El que no ha transcendit és de quina manera seran subvencionades aquestes iniciatives del PP a Palma. «No vàrem quedar d'acord si aquestes dues propostes seran incloses en el pla que l'Ajuntament de Palma ha de presentar per beneficar-se del nostre pla de normalització lingüística a les administracions locals o si pel contrari arribarem a alguna mena d'acord a part. Tot dependrà de la proposta final que ens faci l'Ajuntament de Palma», explicà Melià.

El que sí està clar és que l'Ajuntament de Palma encara no ha presentat cap projecte a la direcció general de política lingüística. «De totes maneres, això no ens estranya gens, ja que per norma general tant ells com la resta dels ajuntaments de Mallorca ens solen presentar els projectes sempre de cap al final del termini de la convocatòria dels ajuts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.