algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
18°

El Govern denuncia a la Fiscalia un suposat espionatge del PP al Consell

El correu electrònic d'Urbanisme fou desviat al gabinet de Matas durant dos anys

80972
Misericòrdia Ramon amb el director general de Tecnologia, Carles Bona.

El Govern informà ahir la Fiscalia d'un presumpte delicte de violació de correu i dades electròniques i d'un suposat cas d'espionatge informàtic a càrrec del PP contra el Consell de Mallorca.

El president de l'Executiu, Francesc Antich, i la consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon, explicaren ahir que, durant els darrers dos anys, tots els missatges dirigits al correu electrònic de la presidència de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell han estat copiats i desviats a una adreça electrònica del gabinet de Presidència del Govern.

Aquesta adreça electrònica està identificada com a svallori@gabinetepresidencia.caib.es i s'ha comprovat que el titular és el funcionari autonòmic Sebastià Vallori, qui tenia plaça, durant la passada legislatura, com a secretari del director general de Formació i passà més tard al gabinet de Jaume Matas, aleshores president del Govern. Actualment, Vallori està adscrit a la Direcció General de Patrimoni. El suposat espionatge informàtic s'inicià, segons ha pogut comprovar l'actual Executiu, el febrer de 1998 i es perllongà durant dos anys. El 17 de març passat rebé el darrer missatge rebotat des de la Comissió d'Urbanisme.

El descobriment de la irregularitat fou casual. El Govern donà de baixa darrerament els correus electrònics de tots els alts càrrecs de l'anterior Executiu, que estaven repartits entre el servidor propi (caib.es) i el servidor Bitel. Aquesta darrera empresa informàtica, participada per la Comunitat Autònoma, estava presidida, en el moment d'iniciar-se els fets, per la consellera de Presidència, Rosa Estaràs. El correu de la Comissió d'Urbanisme també utilitza el servidor Bitel, ara presidida per Misericòrdia Ramon. Amb posterioritat, el director general de Relacions amb el Parlament, Valentí Valenciano, envià un e-mail a la Comissió d'Urbanisme i rebé un missatge que deia que el correu electrònic de Vallori no era operatiu. Valenciano s'estranyà pel fet que un missatge dirigit al Consell tingués aquesta resposta. Fetes algunes investigacions, es comprovà que l'adreça de Vallori rebia els missatges dirigits a la Comissió d'Urbanisme. Les «víctimes» del suposat espionatge han estat Francesc Quetglas (PSIB) i Rafel de Lacy (UM) com a presidents de la comissió durant el període esmentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.