algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Alomar anuncia una «marca» de parcs naturals per a la seva promoció turística

Qualifica de «provincianisme malintencionat» els arguments que parlen de pèrdua de terres

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, anuncià ahir la creació d'una «marca» de parcs naturals de les Balears que servirà per a la promoció turística de les Illes a través dels seus valors mediambientals. Segons Alomar, aquesta marca serà un element diferenciador de l'oferta turística balear. Alomar va fer aquest anunci durant una compareixença parlamentària per explicar l'adquisició recent de les finques del Verger i Albarca, a Artà, que han estat adquirides pel Govern per 1.200 milions de pessetes.

El conseller aprofità la compareixença per envestir contra «tots aquells que fan demagògia amb les declaracions de parcs naturals, afirmant que suposaran la pèrdua de la titularitat de les terres o dels drets de propietat. A tot l'Estat espanyol existeixen parcs nacionals i parcs naturals. Fins i tot hi ha un ens que actua com a xarxa de parcs nacionals. En tots ells són compatibles els usos privats i els públics. L'actitud d'alguns sectors contraris als parcs és provinciana i malintencionada».

Com ja s'ha dit, Alomar explicà el procés de compra d'Albarca i el Verger. El conseller indicà que una societat de capital alemany tenia una opció de compra sobre les dues finques de 900 milions de pessetes, més el pagament d'algunes càrregues i deutes. Aquesta societat alemanya, fins i tot, ofertà les finques per 2.000 milions de pessetes en anuncis de la premsa del seu país. Com que no en tenia cap oferta concreta, la societat alemanya es va fer enrere en la seva oferta de compra i el Govern aprofità l'oportunitat.

L'Executiu encarregà dues valoracions de les finques, la primera a una tècnica externa i la segona als tècnics de Patrimoni de l'Administració autonòmica. La primera valoració fou de 1.580 milions, i la segona de 1.240. Finalment, el preu acordat per als terrenys fou de 1.200 milions, per sota de les taxacions anteriors. L'adquisició no implica cap compromís sobre la societat que n'era la propietària, ni sobre els seus deutes i càrregues financeres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.