algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Delegació de Govern fixa en 4.000 els estrangers que han de regularitzar-se

Constituït el Fòrum de la Immigració, integrat per administracions i associacions

Delegació de Govern fixa entre 3.000 i 4.000 els estrangers que, a partir d'avui i fins al proper 31 de juliol, podran regularitzar la seva situació, segons informà la cap de l'Oficina d'Estrangers, Maria Antònia Colom.

Colom assenyalà que aquestes xifres són estimatives, ja que el fet de l'absència de cens o d'una relació de persones que es troben en situació irregular impedeix quantificar-ne la xifra de forma exacta. La cap d'aquesta oficina digué que també pot donar-se el cas que persones provinents de la Península vulguin establir la seva residència a Balears i optin per inscriure's a les Illes.

Dins del règim general, el col·lectiu més important és l'integrat pels magribins, seguit dels filipins, els xinesos i de països llatinoamericans, informà Colom. Aquesta regularització afecta especialment els immigrants que acreditin la seva presència a Espanya de forma continuada des d'abans de l'1 de juny de 1999; els que hagin tingut permís de treball o de residència i ja no en tenguin des de l'1 de gener de 1997 al 31 de gener del 2000; i, finalment, aquelles persones que en alguna ocasió i fins al 31 de març del 2000 hagin sol·licitat permisos de treball o de residència.

El procés de presentació de documentació, sol·licitud d'impresos i d'informació estarà centralitzat a la seu de la Delegació del Govern a Palma, així com a les oficines de Menorca i Eivissa. Maria Antònia Colom assenyalà que tots els estrangers tindran els mateixos drets, tant si presenten la documentació el primer com el darrer dia del termini fixat per a la regularització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.