algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La Xina vol importar el model de gestió turística balear

El conseller econòmic i comercial de l'Ambaixada xinesa es reuní amb Sampol i Lladó a Palma

La Xina vol importar el model de desenvolupament i gestió turística illenca per tal d'aplicar aquestes fórmules a les zones de l'interior i oest del país, segons manifestà ahir el conseller econòmic i comercial de l'Ambaixada xinesa a Espanya, Qingxian Meng.

El representant del Govern xinès es reuní ahir amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Sampol, i amb el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, per aprofundir les relacions comercials bilaterals. Lladó informà que actualment les Balears exporten a la Xina uns 1.500 milions de pessetes en calçat, mentre que a nivell estatal el volum d'exportacions se situa en 72.000 milions.

Sampol manifestà que l'Arxipèlag «no es pot quedar al marge de la globalització i ha d'exportar a tots els països», a la vegada que reconeixia l'interès de la Xina per beneficiar-se dels coneixements tècnics en matèria de turisme i també dels equipaments hotelers. En aquest sentit, el proper viatge del president del Govern central, José María Aznar, previst per al juny, es traduirà en la signatura d'un conveni de col·laboració turística que pot beneficiar les Balears.

Lladó indicà que les grans empreses turístiques ja han obert vies de penetració en el mercat xinès i assenyalà que una de les cadenes hoteleres illenques més importants instal·larà una delegació al país asiàtic. Qingxian Meng va destacar que la Xina és molt rica tant en matèries primeres com ara en recursos turístics, mentre que Espanya pot aportar tecnologia i disseny. També apuntà que l'entrada del país a l'Organització Mundial del Comerç beneficiarà totes les inversions espanyoles en el seu país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.