algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Cort no s'acollirà al Pla de normalització lingüística per a ajuntaments del Govern

El dia 31 acaba el termini per presentar projectes i Cultura no n'ha preparat cap

L'Ajuntament de Palma ha donat l'esquena al Pla coordinador de normalització lingüística de l'Administració local per a l'any 2000, i sembla que no presentarà cap projecte perquè sigui subvencionat per a aquesta iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística.

Aquest Pla va dirigit a tots els ajuntaments i ofereix col·laboració tècnica i aportacions econòmiques amb l'objectiu d'aconseguir una normalització lingüística real en tots els àmbits de l'Administració local i de la societat. La data límit per a la presentació de projectes és el proper 31 de març, i els partits de l'oposició han denunciat que ni tan sols s'ha inclòs aquest punt en la comissió de Cultura i patrimoni històric prevista per al proper dimarts. Això motivarà que tan sols s'hi puguin aprovar els projectes que s'aprovin en la sessió plenària ordinària del dia 30, on no es preveu que se n'inclogui cap de forma ordinària.

Les actuacions del Pla coordinador de normalització afecten principalment l'Ajuntament i totes les seves dependències: oficines municipals; Policia Local; les entitats que depenen directament de l'Ajuntament com la biblioteca municipal, el centre cívic, la casa de cultura, el poliesportiu, els teatres municipals i els espais públics que depenen de l'Ajuntament. Igualment afecten els organismes vinculats a l'Ajuntament: instituts, patronals, consorcis, fundacions, empreses públiques i semipúbliques, escola d'adults, escola de música, guarderia municipal, local de la gent gran i l'emissora de ràdio municipal.

En la carta que la Conselleria d'Educació i Cultura va adreçar a tots els batles de les Illes, es diu que «la signatura dels convenis anirà lligada al compromís per part de l'Ajuntament signant de complir els següents requisits dins l'any 2000: aprovar el reglament municipal de normalització lingüística o revisar-lo, si aquest ha quedat desfasat; descriure el perfil lingüístic dels llocs de feina; dotar la unitat d'assessorament lingüístic de mitjans informàtics; realitzar les actuacions segons el calendari previst i, en tot cas, abans del 30 de novembre; i aportar com a mínim el 20% del total de la inversió realitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.